19 Haziran 2013 Çarşamba

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KONUŞMASI

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KONUŞMAM



 
         24 Kasım 2009 ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE okulumda yapmış olduğum KONUŞMA :  

"Değerli öğretmenlerim ve sevgili öğrenciler!

         
Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Büyük Atatürk’e, Millet Mektepleri Başöğretmenliği’nin verildiği gün. Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür.

Ulu önder Atatürk milletimize yeni harfleri öğretmek için canla başla çalışmış  hatta bizzat yazı tahtasının başına geçmişti. Bunun üzerine Ata’mıza  Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanı verilmiştir. Ata’mız 24 Kasım 1928’de kendisine verilen bu ünvanı kabul etmiştir.  Ata’mızın yüzüncü doğum yıldönümü olan 1981 yılında alınan bir kararla 24 Kasım her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlamıştır. Bu günü bize armağan eden Ulu Önder Atatürk’e şükranlarımızı sunuyoruz.




 


Öğretmen, insanların yaşamları boyunca gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve  toplumun sürekli önünden giden bir gönül eridir. Öğretmen; yapıcı ve yaratıcıdır. Öğretmen özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu olan kişidir.

 Bir milletin güçlü ve kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır.Türk öğretmeni yaşamını öğrencilerine adayan, onlar için elinden gelen her şeyi yapan, her zaman aklın ve bilimin,   iyinin ve güzelin peşinde koşan örnek bir öğretmendir.





 

 Öğretmen, kendini öğrencilerinde bulan, öğrencilerinin yanında kendini mutlu hisseden, sürekli gelişen ve geliştiren aydın bir insandır.

Ne mutlu biz öğretmenlere ki topluma ışık saçan bu kutsal mesleğin bir üyesiyiz. Öğretmenlik coşkusunu yüreğimizde taşıyoruz. Bizlerdeki bu güven ve coşkunun en büyük kaynağı ülkemiz ve milletimizden aldiğimiz manevi güçtür.

 Başöğretmen Atatürk;  öğretmene verdiği değer ve yüklediği sorumluluğu "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir." diyerek ve  "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." sözleriyle en güzel biçimde belirtmiştir.

         Saygıdeğer öğretmen arkadaşlarım,


 Bu kutlu sanatı en güzel biçimde icra etmek durumundayız. Bunun için de bilinmelidir ki içtiğimiz öğretmenlik andına bağlı kalarak heyecanımızı ve ideallerimizi daima canlı tutmaktayız.

Dünyanın en saygın mesleğine mensup olan, siz öğretmen arkadaşlarımın  huzurunda saygı ile eğiliyorum.

Sevgili öğrencilerimiz, Öğretmenler yeri gelir anne olurlar, baba, kardeş ve arkadaş olurlar. Öğretmenler daima sizi ilim ve sevgileriyle kucaklarlar. Kısaca analar doğurur, öğretmenler yetiştirir. Sizler de öğretmenlerinizi seviniz ve sayınız. Biliniz ki sizlerin bizlere verebileceği en büyük mükafat topluma faydalı bireyler olarak yetişmenizdir.

Geleceğimiz, gözlerinizde gördüğümüz ışıltılar gibi aydınlık olsun!

Sözlerimi Alpay CAVLAK`tan bir şiirle noktalamak istiyorum

"Öğretmen ressamdır biraz
          Yüreğinin ve aklının renkleriyle boyar hayatı
 Bir öğrencinin gülüşüne
Öğretmen müzisyendir biraz
çocuklarının sesleriyle besteler
bütün senfonilerini

 Öğretmen ilk cemredir
Çocukların gülüşüne düşen
Baharın çiçek tozlarını yaratır
Tebeşir tozlarından

 Öğretmen şiirdir biraz , ezgidir
Buram buram Anadolu kokar
Kimi zaman bilgisayar başında
Kimi zaman akan bir okul damının altında

 Öğretmen emektir
Aşktır biraz
Umuttur, özlemdir"

 Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, yaşamları boyunca başarılar dilerim."
 
  Aysun E.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.